Wennberg

Kaikki blogit puheenaiheesta Amerikan Presidentinvaalit 2016

Silmukka Trumpin kaulassa kiristyy

Huolimatta siitä että Putin onnistui valitsemaan Amerikkaan haluamansa presidentin, silmukka on nyt kiristymässä tämän Putinin valitseman Amerikan presidentin kaulanssa.  Pahalta näyttää nyt Putinin kannalta katsottuna, mutta Amerikan oikeuslaitos toimii ja jauhaa omaa tahtiaan.

Amerikan oikeuslaitos on sittenkin vahvempi kuin Putin, Venäjän KGB:n kouluttama itsevaltias.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005428061.html?ref=rss

Sapas nähdä mitä temppuja Putin mahtaa yrittää saadakseen Suomeen seuraavissa presidentinvaaleissa mieleisensä presidentin. 

Ei myönnä

Helsingin sanomien toimittaja Saarikoski totesi twiitissään, että D.Trump on pelle ja hänen mahdollisuutensa on voittaa 0.0. Olikohan toimittaja itse 0.0 sitä kirjoittaessaan? Ei kannata ainakaan myöntää.
Sitten kävikin niin, että D.Trump voitti suuren Amerikan suuret vaalit, silti valtamedioiden mukaan kukaan ei myönnä häntä äänestäneenä? Varsinkaan anopille ja naapurille ei kukaan sano äänestäneensä Donaldia, vaikka kuinka olisi potuttanut tai ahdistanut Obama Husseinin valtakausi.

Presidentti Trumpin linja alkaa hahmottua valintojen myötä

 

Jonkun aikaa on ollut epäselvää Trumpin tulevasta linjasta mutta vähitellen tämä alkaa hahmottua. 

 

Jeff Sessions, oikeusministeri, (ehdokas)

Tunnetusti pro life ja vastustanut marihuanan laillistamista, kyseenalaistanut esimerkiksi ilmastonmuutoksen ja vastustaa same-sex avioliittoja. Samalla vastustaa sikiöiden käyttämisestä lääketieteellisissä tutkimuksissa.

Johtopäätös: Kovan linjan kristitty jonka aatepohja pohjaa tiukasti konservatiivissa arvoissa.

 

USA:n politiikka kaipaa sukupolvenvaihdosta

 

Vierailimme ulkoasianvaliokunnan kanssa Yhdysvalloissa 6.-13.11.2016 eli vaaliviikolla. Presidentinvaalien tuloslaskentaa seurasimme Suomen suurlähettilään luona. Noin kello 21 tilanne alkoi kääntyä Trumpin voitoksi. Tunnelma Yhdysvalloissa oli kahtiajakaantunut riippuen kumman leirejä seurasi, Trumpin vai Clintonin.

Havaintoni USA:n vaalijärjestelmästä olivat seuraavanlaisia: systeemi on hyvin monimutkainen ja kaukana suorasta demokratiasta. Valitsijamiesjärjestelmän vuoksi enemmän ääniä saanut ehdokas voi hävitä vaalit.

Olisiko Bernie Sanders ollut parempi pala?

Merkittävä asia on, että USA:n presidentinvaaleissa äänestysprosentti jäi alimmilleen 20 vuoteen. Clinton voitti Trumpin 1.8 miljoonalla äänellä äänestysprosentin jäädessä 55.4 %:iin, mutta turhautuminen voitti molemmat. 

Mikä on politiikantutkijoiden vastuu?

Yhdysvaltain presidentinvaalien suuriin häviäjiin – valtamedian lisäksi – kuuluvat myös median käyttämät kansainvälisen politiikan asiantuntijat. Tämä koskee erityisesti niitä, jotka ideologisesti tai poliittisesti samastuvat valtaeliittiin. Tieteellisen auktoriteettinsa turvin nämä kertoivat, miten huono asia Donald Trumpin valinta olisi paitsi suomalaisille, myös Euroopalle ja koko maailmalle. Kauhistelua on jatkettu hänen valintansa jälkeen.

Trumppismin * jälkipyykki ja heräävä yhteiskuntakeskustelu

Donald Trump ravistelee maailmaa jo ennen kuin ensimmäistäkään presidenttivuorokautta on takana. Virkaanastuminen ja valan vannominen yhdysvaltalaisten etujen turvaamiseksi tapahtuu 20. tammikuuta 2017.

Näin Suomeenkin saadaan oma Donald

Donald Trumpin kaltainen ilmiö on mahdollinen Suomessakin, mikäli joku rohkea ottaa asian ajaakseen. Suomessa on ehkä joitakin erityispiirteitä, joita ei kannata USA:sta tuoda, mutta itse asetelma on mahdollinen täälläkin kuten muualla Euroopassa. Koska pomminrakentamisohjeitakin kuulemma löytyy verkosta, niin tarjoan tässä ihan vapaasti idean suomalaisen Donaldin rakentamiseksi.

Aloitetaan hyvästä tyypistä

Medialukutaito?

Paljon on vuosien mittaan puhuttu medialukutaidosta ja sen tärkeydestä. On puhuttu kuinka tärkeää on opettaa peruskouluissamme medialukutaitoa lapsille ja nuorille.

Mutta mitä se medialukutaito on, miten se määritellään?

Kummalla ryhmittymällä oli mielestäsi paremmin medialukutaidot hallussa, Trumppia, vai Clintonia äänestäneillä?

Sana ja mielipide vapaa..

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä