Wennberg

Kaikki blogit puheenaiheesta Internet of Things

Pelekääkkö nää peltipolliisia – oma autosi voi kohta olla sellainen

Ministeri Anne Berner julkisti eilen esityksensä autoverouudistuksesta ja väyläyhtiöhankkeesta. Julkisen keskustelen määrään nähden on hyvä muistaa, että tämä on vasta esitys, ei nykyisen hallituksen linjaus. Poliittisessa sitoutumisessa ollaan vielä kaukana vaikkapa edellisen hallituksen kuntauudistuksesta ja sekin kaatui matkan varrella.

Valmistaja vetää töpselin seinästä - muistikortit käyttökelvottomiksi

Ostin vuosia sitten niinsanotun Eye-Fi-muistikortin. Hienona ominaisuutena kortilla oli se, että sitä kautta pystyi siirtämään valokuvia suoraan kamerasta Internettiin. Nyt valmistaja on päättänyt vetää töpselin seinästä. Samalla järkyttävä määrä kalliita muistikortteja muuttuu tarkoitukseensa nähden käyttökelvottomiksi.

”Ihminen siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen”

(Tänään tiedemiehet, ennakoijat ja insinöörit ovat innoissaan esineiden internetistä * – siis kommunikaatiosta esineiden välillä. Hyvä niin, sillä tällä jo 1990 – luvun toimintamalli-idealla saatetaan saavuttaa runsasta aika-, materiaali- ja energiasäästöä. Lopultahan me olemme lämmittämässä Telluksemme lämpöhalvaukseen)

Asioiden internet on muutakin kuin hypeä

Asioiden internet eli internet of things (IoT) on tällä hetkellä digitalisaatio-hypen aallonharjalla. Kaiken mahdollisen liittäminen internetiin luo uusia liiketoimintamahdollisuksia ja saa konsultit käymään kuumana.

Vaikka IoT hype alkaa jo ärsyttää monia, kun pintaa raaputtaa, vastaan tulee monta mielenkiintoista käytännällistä ideaa ja toteutusta.

 

Annan esimerkkejä:

 

-Tuotanto ei kärsi huoltokatkoista, kun laitteiden tilasta ja rikkoutumisvaarasta saadaan tietoa etukäteen ja tilanteeseen voidaan reagoida.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä