*

Wennberg

Kaikki blogit puheenaiheesta Karenssi

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa!

”Ellei puhe ole totta ja luotettavaa, toiminta rehellistä ja kunniallista, niin voisiko sellaisella vaelluksella tulla toimeen edes lähimpien naapurien kanssa.” Nämä Kungfutsen sanat ovat edelleen totta, vaikka sitä ei uskoisi työvoimatoimistojen uudesta käytännöstä sanktioida työttömiä tekemällä asioinnista hankalaa.

Työttömyysturvan uudistus johtaa outoihin ongelmiin!

Hallitus suunnittelee yhä toteuttavansa voimakkaasti kritisoidun ja asiantuntijoiden tyrmäämän uudistuksen, tai uudistukset, koskien työttömien velvollisuutta etsiä itselleen sopivaa työtä.

Hallitus kepittää sekavilla sanktioilla kirjoitti asiasta Iltalehti hetki sitten (kello on nyt 8:30 kun tätä kirjoitan).

Ristiretki työttömiä vastaan

Olen huolissani hallituksen ristiretkestä työttömiä vastaan. Loanheitosta ei julkisuudessa vaikuta loppua tulevan, mutta yhtään työtöntä ei viha- ja kurakampanja työllistä.

Työttömiä vaikuttaa tässä maassa saavan nimitellä ja kohdella miten hyvänsä. Jos samalainen mustamaalaaminen, yleistäminen ja syyllistäminen kohdistuisi, naisiin, lapsiin, työnantajiin tai maahanmuuttajiin, niin siitä olisi jo noussut haloo.

Olen pussannut väärää pupua, tipua, sammakkoa - olen työtön

 

Työttömien syynäystä ja kyykytystä lisätään. Työttömillähän menee muuten liian lujaa ja kivasti?!

Virkamiesvalmistelussa on kaavailtu, että työnhakijalla olisi velvollisuus hakea esimerkiksi 15:tä työpaikkaa kolmen kuukauden aikana. http://yle.fi/uutiset/3-9565375

Työtönhän ei tietenkään muuten hae töitä ellei käsketä ja pakoteta?!

Osallistava sosiaaliturva rikkoo perustuslakia ja ihmisoikeussopimuksia

Hallituksen asettama työryhmä esittää työttömien aktivointia osallistavan sosiaaliturvan mallilla. Työryhmään kuuluvat muun muassa Turun kaupungin muutosjohtaja Antti Parpo ja professori Heikki Hiilamo. Esitystä voi pitää kuntouttavan työtoiminnan laajentamisena, joka on TEM tilastotiedon mukaan osoittautunut huonoiten työllistäväksi työvoimapoliittiseksi toimenpiteeksi ja ollut leimaavaa.

Kuntouttavaa pakkotyötä tarjolla!

Hallituksen asettama työryhmä esittää työttömien aktivointia sosiaalisen kuntoutumisen ja yhteiskuntaan osallisumisen mallilla. Työryhmään kuuluu muun muassa Turun kaupungin muutosjohtaja Antti Parpo ja professori Heikki Hiilamo. Kansanedustaja Ben Zyskowicz esitteli vuoden lopussa julkistettavaa suunnitelmaa lauantaina Seinäjoella pidetyssä tilaisuudessa. Ongelmana Zysckowicz näkee, että nykyiset aktivointimallit eivät ole olleet riittävän velvoittavia ja tehokkaita.

Voiko työtön syödä terveellisesti?

 

 

Voiko köyhä syödä terveellisesti?

Ei tosiaankaan voi . Vaikka tietoa olisi ruoka-aineista,terveellisyydestä,ravintoarvoista ja terveysvaikutuksista.

Kun putoaa työttömänä köyhyyloukkuun ja tuki on niin mitätön ei siihen auta koulutuskaan.

Siksi ihmettelen missä lasitornissa alan tutkijatkin on nykyään ?

HS tänään oli kirjoitus juuri tuosta. 

Nykyajan noitavainot

Suurten katovuosien aikaan Uuden-Englannin Salemissa poltettiin silmätikuiksi joutuneita ihmisiä roviolla noitina, koska uskottiin huonojen aikojen olevan heidään syytään. Nyt työttömät katsotaan syyllisiksi heikkoihin talousnäkymiin ja heidän vainoamisensa luullaan auttavan työpaikkoja syntymään. Globaalin laman arvellaan johtuvan laiskuudesta ja työmoraalin löyhtymisestä eikä suinkaan amerikkalaisen talouskuplan puhkeamisesta.

Nykyajan noidat

Suurten katovuosien aikaan Uuden-Englannin Salemissa poltettiin silmätikuiksi joutuneita ihmisiä roviolla noitina, koska uskottiin huonojen aikojen olevan heidään syytään. Inka-dynastian lopulla ylipapit uhrasivat ihmisiä jumalille, saadakseen jumalat leppymään ja lopettamaan kuivuuden.

TEM ja Lindström ampuvat kovilla - 100% provisiopalkka ei syy kieltäytyä työstä

Ihmiset kääntyvät juridisissa asioissa puoleeni satunnaisen säännöllisesti, vaikka varsinainen juristi en koulutukseltani ole vaan insinööri :)

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä