Wennberg

Kaikki blogit puheenaiheesta Kataisen ja Stubbin hallitukset

Talousnobelisti Krugman: "Suomen talousongelmat eeppinen katastrofi"

Taloustieteen Nobel-palkinnon voittanut Paul Krugman listasi Suomen vahvuuksia: maa on Euroopan mallikansalainen, sillä on rehellinen hallitus, vakaa rahatalous ja vahva luottoluokitus, mikä tarkoittaa halpaa rahaa markkinoilta. 

Princetonin ylipiston kansantaloustieteen professori kuitenkin muistuttaa myös todella kylmäävistä tosiasioista. Suomi on ollut kahdeksan vuotta lamassa. Sinä aikana bruttokansantuote on romahtanut 10 prosenttia, eikä talouskriisi osoita talttumisen merkkejä. 

2000 hankkeen hallitus

Kataisen-Stubbin hallitukset käynnistivät yhteensä 732 lainsäädäntöhanketta,  659 kehittämis- ja uudistushanketta ja 13 tutkimushanketta. Lisäksi asetettiin 565 muuta erilaista työryhmää ja neuvottelukuntaa. Kaiken kaikkiaan  hallituskausien aikana asetettiin siis yhteensä  noin 2000 erilaista hanketta ja työryhmää. Näihin työryhmiin kuului yhteensä yli 25 000 jäsentä.

EU:n tyytyväisimmät

Suomalaiset ovat unionimme tyytyväisten ihmisten kärkijoukkoa http://yle.fi/uutiset/kansainvalinen_tutkimus_suomalaiset_ovat_tyytyvaisimpia/7882309

Mistähän mahtaa johtua? Olikohan ansio Kataisen ja Stubbin johtamien hallitusten? Ainakaan ne eivät ole kansalaisiamme kovin tyytymättömäksi saaneet, kun verrataan muihin unionimaihin.

Voi tietysti, jos hallitukseen suhtautuu kriitisesti, että ei sen toimilla ainakaan tyytyväisyyttä lisäävää vaikutusta ole ollut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä