Wennberg

Populistit

Maahanmuuttokriittisiä juttuja

 

Ensin terminologiasta. En pidä lainkaan termistä ”maahanmuuttokriitikko”. Mielestäni sillä on julkisessa keskustelussa selkeän negatiivinen konnotaatio. Maahanmuuttokriitikko on sellainen vähän yksinkertainen juntti, joka katselee taaksepäin ja haikailee johonkin perämetsäläiseen menneeseen maailmaan, jota ei edes ikinä ollut olemassa. Sellaiseen, jossa ei ollut EU:ta, euroa eikä ulkomaalaisia. Suomi oli vain suomalaisille ja kaikki oli paremmin. Sinivalkotaivas hohti turvaa alleen. Sellaisesta haaveilee maahanmuuttokriitikko.

Ennen ja jälkeen vaalien

Ennen vaaleja lupasi Kokoomus populistisesti Stubbin suulla, että koulutuksesta ei säästetä, ja sitten kuitenkin tänään säästetään.

Ennen vaaleja lupasi perussuomalaiset Soinin suulla EUn ja eurorahan sekä holtittoman maahanmuuton vastaista politiikkaa, kunnes  sitten pääsi  paheksumiensa Brysselin  simpukkapatojen äärelle ja mieli muuttui.  Aika velikultia nämä stubbit ja soinit.

Suomessa oltiin trumpetisteja jo ennen Trumppia.  Suomestako Trump  vaalivoitton johtaneen populisminsa  on hakenut?

Katainen Tykittää Rajusti!

Rinnastaako hän keput ja persut terroristeihin?

Hän ainakin rinnastaa nationalistit (olisiko Keskusta?) ja populistit (olisiko Persut?) Brysselin terrori-iskujen tehneisiin ”kotibelgialaisiin”.

Hän totesi, että sekä terroristit että myös nationalistit ja populistit horjuttavat eurooppalaisia arvoja.

"Meillä on ihan kotimaisiakin tai eurooppalaisiakin ilmiöitä, jotka horjuttavat avoimuutta, vapautta, ihmisarvon jakamattomuuden periaatetta ja vastuullisuuden periaatetta."

Populistipuolueen paikka on oppositiossa!

Perussuomalaisten alkutaival hallituksessa osoittaa, että populistipuoleen paikka ei ole hallituksessa vaan sen paikka on oppositiossa.

Perussuomalaiset eivät voi osoittaa hallituksen alkutaipaleelta yhtään vaalien alla ajamaansa asiaa, joka olisi huomioitu koko hallituksen toiminnassa.

Hallitusohjelman ydinosan talous- ja EU politiikan ovat sanelleet Keskusta ja Kokoomus. Perussuomalaisten ulkopolittiikasta ei ole kukaan tiennyt, mikä se on ja niiden painavin salkku on ulkoministeri.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä