Wennberg

Kaikki blogit puheenaiheesta Sture Fjäder

Kansantaloutta rapauttava AY-liike ei ole yleishyödyllinen järjestö

Eipä arvannut Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder tekevänsä elämänsä virhettä, kun meni ajattelemaan työttömien ja kansantalouden etua tehdessään ehdotusta työmarkkinoiden uudistamiseksi. Nyt on sitten puheenjohtajuus katkolla, kun muut AY-patruunat hakkaavat puukkoja selkään ja savustavat petturia ulos liiton johdosta.

Suuri petkutusyritys

Akava: ”Suuri petkutusyritys” eduskuntaan 8.12.2016 – 750 euron eläke olisi yhä 750 euroa. Uusi Suomi kirjoittaa 7.12. Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin tiedote on yksiselitteinen: ”Vain petkuttaja väittää eläkeköyhyyden katoavan eläkeindeksin muutoksella.”

Sture Fjäder on oikeassa, mutta kuka tuollaista väittää? Senioriliikettä on syytetty, mutta olemme olleet hyvin selkeitä: eläkeläiset ovat Suomen ainoa tulonsaajaryhmä, joka köyhtyy lakisääteisesti.

Akavan puheenjohtaja (Fjäder) ei ole tehtäviensä tasalla

Laitoin seuraavanlaisen mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin, mutta koska vaikuttaa siltä, että se jää julkaisematta, julkaisen sen täällä. Kirjoitus on vastine Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin taannoiseen vastineeseen, jossa hän puolusti haastattelussa selittämiään verolinjauksia ja osoitti kovin vähäistä huolta tuloerojen kasvusta. Kirjoituksessa on sekä ammattiyhdistystoimintaa selventäviä elementtejä että konkreettinen esimerkki siitä, kuinka hyödyttömiä veronalennukset voivat olla jopa keskituloisten parempiosaiselle puoliskolle, jos ne valuvat kohoaviin palvelumaksuihin.

Usko tieteentekijöitä, Sture Fjäder!

Akavan puheenjohtaja, Sture Fjäder kirjoitti Helsingin Sanomissa 25.1., keskituloista paremmin ansaitsevien palkansaajien verotuksen alentamisen puolesta. Samalla Fjäder näki väistämättömänä ja välttämättömänä kehityksenä tuloerojen kasvun ja hyvinvointivaltion karsimisen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä