Wennberg

Kaikki blogit puheenaiheesta Vastikkeellinen työttömyyskorvaus

Hallitus lopultakin oikeissa töissä

On jännittävää nähdä kykeneekö hallitus tekemään jotain ratkaisevaa parannusta Suomen suurimpiin kuuluvalle ongelmalle työttömyydelle ja työstä syrjäytymiselle. Olen ollut pitkään sitä mieltä, ettei asia hoidu ilman repäiseviä muutoksia. Hienosäätämisen ja näpräyksen ajat ovat ohi. Vastikkeellinen työttömyysraha mukaanlukien ansiosidonnaisen on ainut oikea tapa hoitaa työttömyyttä. Terveelle ihmiselle on järjetöntä maksaa siitä, ettei hän nimenomaan tee mitään. Julkisella sektorilla on mahdollisuus työllistää jokainen työtön.

Kuinka orjatyövoimaa tulisi käyttää Suomessa?

Minulta tätä ei ole kysytty, mutta joiltakin muilta perussuomalaisilta kuntavaaliehdokkailta kuulema paljonkin, että mitä mieltä nämä ovat työn teettämisestä 9 €:n päiväpalkalla työttömillä - toisin sanoen työvoimatoimiston lisäämällä kulukorvauksella työttömyystuen päällä. Periaatteessa tietyn työn tekemisestä säädettyä vähimmäispalkkavaatimusta tulisi tietenkin soveltaa myös työttömien tekemiin töihin.

Jos työttömyydestä maksettava korvaus olisikin oikeaa palkkaa

Eräässä kommentissa oli näkemys, että yhteiskunnan organisaatiot voisivat teettää työttömillä työtä maksettavan korvauksen verran normaalilla tuntipalkalla. ”Työttömistä löytyy osaavia ihmisiä kaikkiin julkisen sektorin töihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä